top of page

Evde Kore Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Koreli kadın ve erkeklerin ışıltılı ve pürüzsüz görünen ciltlerinin sırrı, düzenli olarak uyguladıkları kişisel bakım rutinlerinden kaynaklanır. Cilt bakımına dikkat eden Koreliler için tamamen kusursuz bir cilde ulaşmak son derece önemlidir. Cildi temizleme, nemlendirme ve canlandırma amaçlı uygulanan bakım rutinlerini siz de evinizde uygulayabilir, cildinizin doğal ışıltısını ortaya çıkarabilirsiniz!


Kore cilt bakım rutini denilince akla ilk gelenler arasında cilt temizliği yer alır. Pürüzsüz ve porselen gibi görünen bir cildin olmazsa olmaz cildi derinlemesine arındırmaktır.


Kore Cilt Bakımının En Önemli 10 Kuralı


Koreli kadınların cilt bakımı sırasında uyguladıkları 10 aşama şu şekilde sıralanır:


  1. Cilt temizliği sabah ve akşam uygulanan rutinin ilk aşamasıdır. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak kusursuz görünmesine yardımcı olur.

  2. Temizleyici köpük kullanmak Koreli kadın ve erkeklerin önem verdiği konulardan biridir. Jel gibi ürünlerle cildi derinlemesine arındırdıktan sonra köpük temizleyiciler Kore cilt bakım rutininde sıklıkla kullanılır.

  3. Peeling ile cildi ölü hücrelerden etkili şekilde arındırır. Bu nedenle pürüzsüz bir cilt için vazgeçilmez aşamalardan biridir.

  4. Cilt temizleme sırasında gözenekler arındırıldığı için açılır. Tonik ile gözenekleri sıkılaştıran Koreliler, özellikle beyazlatıcı ve leke giderici tonik çeşitlerine bakım rutinlerinde yer verir.

  5. Doğrudan cilt üzerine uygulanan esanslar, Kore bakım rutinlerinde kullanılır. Serum ve toniklerden farklı bir forma sahip olan ürünler, cildin nem dengesine katkı sağlar.

  6. Serum Koreli kadınların güzellik sırları arasında önemli bir yere sahiptir. Güçlü etkileri ile öne çıkan serumlar, cildin alt tabakalarına kadar ulaştığı için daha kalıcı bir etki sunar.

  7. Nemlendirici maske çeşitleri, cildi temizledikten sonra canlandırıcı etki sunduğu için tercih edilir.

  8. Göz bakım kremleri ve serumları da bakım rutininin olmazsa olmazlara arasında yer alır.

  9. Bakımın son aşamalarında cildi bol bol nemlendiren Koreliler, cilt tipleri ile uyumlu nemlendirici kremleri düzenli olarak kullanır.

  10. Koreliler gündüz yaptıkları cilt bakım rutinlerinde güneş kremine mutlaka yer verir.


Tüm bu aşamaları uygulayarak siz de Kore güzelliğine ev konforunda ulaşabilirsiniz.


Kore Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Evde Kore cilt bakımı yaparken temizleme, besleme, nemlendirme ve koruma olmak üzere 4 farklı aşama uygulanır. Bakım rutininizi aşamalara uygun şekilde tamamlayarak düzenli uygulama ile kısa sürede ışıltılı ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.


Kore Cilt Temizleme Rutini


Koreli kadınların cilt bakımı, temizleme ve arındırma işlemlerine dayanır. İki aşamalı olarak yapılan cilt temizleme işlemi, pürüzsüz bir cildin ilk adımıdır. Cildinizde makyaj varsa jel formunda sunulan ürünler ile etkili temizlik elde edebilirsiniz. Jel ile cildinize hafifçe masaj yapıp duruladıktan sonra köpük temizleyici kullanmak derinlemesine temizlik hissi için oldukça önemlidir. Bu iki aşamanın ardından cilt tipinize uygun bir tonik ile kir kalıntılarını uzaklaştırabilir, açılan gözeneklerin küçülmesini sağlayabilirsiniz.


Cildin Beslenmesine Yardımcı Olan Ürünler


Kore cilt bakımı aşamaları arasında cildi vitamin ve bitkisel yağ içeren ürünler ile beslemek de yer alır. A, C, E vitaminlerini içeren esans ve serum ürünleri hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca hyaluronik asit, kolajen ve bitkisel yağlar içeren serumları da evde Kore bakımı yaparken tercih edebilirsiniz.


Etkili Nemlendirme Yöntemleri


Temizlenen ve beslenen cildin daha canlı ve esnek görünmesi için doğru şekilde nemlendirilmesi oldukça önemlidir. Cilt tipinize uygun nemlendirici krem ve maskeler ile cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı karşılayabilirsiniz. Yağlı, karma, kuru ve hassas ciltler için özel olarak tasarlanan ürünleri, cilt bakım rutininizde değerlendirebilirsiniz.


Zararlı Güneş Işınlarından Korunma


Koreli kadınlar için lekesiz, aydınlık ve pürüzsüz bir cildin önemli sırlarından biri her mevsim güneş kremi kullanmaktır. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanarak cilt bariyerlerinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Comments


bottom of page