top of page

Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmak İçin 9 Öneri

Aydınlık ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak, evde bazı bakım önerilerine dikkat etmekle mümkün! Beslenme, genetik, iklim koşulları ve yanlış kozmetik ürün seçimi gibi pek çok faktöre bağlı olarak yıpranan cilt için bazı doğal yöntemleri deneyebilir, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.




İlk Adım: Temizlik


Pürüzsüz bir cildin olmazsa olmaz aşamalarının başında temizlik yer alır. Gün boyunca kir, yağ ve makyaj kalıntıları ile dolan gözeneklerin düzenli olarak arındırılması gerekir. Evde yaptığınız günlük kişisel bakım rutininizin cilt temizliği ile başlaması oldukça önemlidir. Jel, köpük ve tonik gibi temizleyici ürünler ile cildinizin nefes almasını sağlayabilir, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olabilirsiniz. Kullanılan bakım ürünlerinin daha etkili olmasını sağlayan cilt temizliği evde yapılan bakımın en önemli aşamasıdır.


İkinci Adım: Doğru Ürün Seçimi


Kuru, yağlı, karma ve hassas cilt tipleri için özel olarak geliştirilen ürünler, doğru seçilmediği zaman cildinizin zarar görmesine neden olur. Temizleyiciden nemlendiriciye, güneş kreminden seruma kadar farklı ürünlerin seçiminde cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin kuru ve hassas bir cilde sahipseniz vitamin, yağ ve besleyici mineraller içeren ürünlere yönelebilirsiniz.


Üçüncü Adım: Tonik


Cilt temizliğinde kullanılan tonik çeşitleri; kalıntıları temizlemek ve cilt gözeneklerinin sıkılaştırılmasına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Özel formülleri sayesinde gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olan ürünler, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için günlük uygulanması gereken rutinler arasında yer alır. Cildin pH dengesini düzenlemeye yardımcı olan ürünlerin; leke giderici, akne ve siyah nokta karşıtı gibi birçok farklı çeşidi bulunur.


Dördüncü Adım: Nemlendirme


Yumuşak ve pürüzsüz bir cildin sırrı doğru nemlendirmektir. Nem, cildin daha esnek ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Gün boyunca nemini kaybeden cildiniz için etkisi uzun süre devam eden nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize göre günde 2 defa nemlendirici kullanabilir, cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Yaşlılık belirtilerinin azaltılmasına önemli bir rol oynayan nemlendirici kremlerin gece ve gündüz çeşitlerini günlük bakım rutininize dâhil edebilirsiniz.


Beşinci Adım: Ölü Deriden Arındırma


Evde yüz bakımı yaparken değerlendirebileceğiniz bir diğer yöntem peeling yapmaktır. Cildi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olan peeling uygulaması, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye de yardımcı olur. Sivilcesiz ve pürüzsüz cilt için bakım rutininizde peeling uygulamasına yer verebilir, ipeksi yumuşaklığı sahip ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.


Altıncı Adım: Maske


Cildin pürüzsüz ve parlak olması için maske kullanımı son derece önemlidir. Nemlendirici, besleyici, sıkılaştırıcı gibi çeşitleri bulunan maskeleri satın alabileceğiniz gibi evde doğal maskeler de yapabilirsiniz. Bal, zerdeçal, yumurta beyazı, avokado gibi ürünler ev yapımı maskelerde sıklıkla tercih edilir. Hafta bir ya da iki kere cildinizi maske uygulaması ile şımartabilir, pürüzsüz bir cilde daha hızlı kavuşabilirsiniz.


Yedinci Adım: Serum Kullanımı


Yoğun likit yapıda formüle edilen serumlar; özel vitamin, yağ ve mineral bakımından zengin içerikleri sayesinde cilde etkili bakım sunar. Cildi besleyerek kaybolan esnekliğin ve nemin geri kazanılmasına yardımcı olan serumlar, pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Özellikle gece kullanıldığında daha kısa sürede etki gösteren ürünler, evde cilt bakımı yaparken ihmal etmemeniz gereken aşamalar arasında yer alır.


Sekizinci Adım: Beslenmenize Dikkat Edin


Sağlıklı beslenmek pürüzsüz ve aydınlık bir cildin önemli sırlarından biridir. Doğal sebze ve meyvelere beslenme öğünlerinizde yer vererek cildinizin nem dengesinin sağlanmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Hem vücut hem de cilt sağlığının korunmasında önemli rol oynayan doğal beslenme için mevsim sebze ve meyvelerini düzenli olarak tüketmeye özen gösterebilirsiniz.


Dokuzuncu Adım: Su


Vücudun ve cildin sağlıklı olmasına katkı sağlayan su, pürüzsüz bir cilt için hayati önem taşır. Günlük su tüketim miktarını aksatmadan bol bol su içerek cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Çay, kahve, asitli içecek gibi ürünlerin tüketimini azaltıp su içme miktarını artırırsanız cildinizin daha genç ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.



Comments


bottom of page